Yunanistan Vizesi

Yunanistan Vizesi

Yunanistan yakın zamanda Avrupa Birliği’ne dahil olması ile birlikte schengen vizesi prosedürü çerçevesinde vize işlemleri de zorlaşmıştır. Ama yine de schengen vizesi almak isteyenlerin en çok başvurdukları ülkelerin başında gelmektedir. Yunanistan’ın adaları da her yıl binlerce Türk ailesi tarafından ziyaret edilmekte ve ülkemize yakınlığı ile çocuklu ailelerin uzun yolculuk gerektirmeden bir tatil geçirmelerini temin etmektedir. Yunanistan vizesi başvuruları, Ankara ya da Istanbulda bulunan “Yunanistan Konsolosluğu” na yapılabilmektedir. Yunanistan Yeşil Pasaport sahiplerine de, vize uygulamaktadır. Eğer Schengen vizesine ilk defa başvuru yapacaksanız gerekli evraklar ve detayları aşağıda bulabilirsiniz. Dilerseniz Yunanistan vizesi ve diğer vize hizmetleri konusunda iletişim bölümünden bizimle irtibat kurabilirsiniz.
Önemli bir hatırlatma: Yunanistan Vizesi için Sahsi Başvuru Gerekmektedir!

İşveren olarak Yunanistana vize başvurusu
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış, seyahat detaylarını ve vize talebinizi belirten dilekçe
Ticari Sicil Gazetesi Fotokopisi
Vergi Levhasının Fotokopisi
İmza Sirküleri Fotokopisi
Yeni Tarihli Faaliyet Belgesi Fotokopisi
Hesap Cüzdan Fotokopisi
Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
Kredi Kartları Fotokopisi
Otel Ve Uçak Rezervasyonları,
Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan daki Firmadan Davetiye
(Yunanistan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse İsveç konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
2 Resim (Arka Fonu Beyaz, Yeni Çekilmiş ve Rötuşlanmamış)
Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)

Bordrolu Çalışan olarak Yunanistana vize başvurusu
Şirketin antetli kağıdına kaşeli ve imzalı olarak, Yunanistan konsolosluğa hitaben, işveren tarafından yazılmış şirketteki görevinizi, seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe.
Şirketin imza sirküleri
Vergi levhasının fotokopisi
Yeni tarihli faaliyet belgesi fotokopisi
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Sigorta işe giriş bildirgesi fotokopisi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
4 aylık sigorta bildirgesi fotokopisi
Son üç aylık bordro fotokopisi
Şirketin hesap cüzdan fotokopisi
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Kredi kartları fotokopisi
Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları,
Ticari Seyahatleriniz İçin Yunanistan’daki Firmadan Davetiye
(Yunanistan dan gönderilen davetiyenin bir sureti sizde diğerininse Yunanistan konsolosluğu vize departmanında olması gerekmektedir.)
2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)

Ev Hanımı olarak Yunanistana vize başvurusu
Yunanistan konsolosluğu vize departmanına hitaben yazılmış seyahat detaylarını ve vize talebiniz belirten dilekçe
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Hesap cüzdan fotokopisi
Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.
2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
Eşinin geçerli yada eski Yunanistan vizesi varsa fotokopileri

Öğrenci olarak Yunanistana vize başvurusu
Yunanistan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
18 yaş dolmamış ise anne ve babadan Yunanistan a seyahat edebilmesi için muvafakat name
Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.
2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)
Anne veya Babanın geçerli yada eski Yunanistan vize si varsa fotokopileri

Emekli olarak Yunanistana vize başvurusu
Yunanistan Konsolosluğu vize departmanı’na hitaben dilekçe
Emekli cüzdanı fotokopisi
Sağlık karnesi fotokopisi
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Banka cüzdan fotokopisi
2 Resim (Arka fonu beyaz, yeni çekilmiş)
Pasaport (Vize bitiş tarihi itibarıyla en az 6 ay süresi olan, varsa eski pasaportlarınız)
Seyahat Süresini Kapsayan 30.000 Euro Teminatlı Seyahat Sağlık Sigortası (Bunu firmamız sağlayabilmektedir.)

Ankara, Yunanistan konsolosluğu iletişim bilgileri aşağıdadır
Yunanistan Büyükelçiligi, Ankara
Adresi:Zia Ur Rahman Cad. D:9
GaziOsmanPaşa, Çankaya
Telefonu: 0 312 – 448 0873, Fax: 0 312-448 2249

Istanbul, Yunanistan konsolosluğu iletişim bilgileri aşağıdadır
Yunanistan Büyükelçiligi, Istanbul
Adresi: Turnacıbaşı Sokak 32, Beyoğlu 80072 Istanbul, P.O.Box 114
Telefonu: 0 212 – 393 8290, Fax: 0 212-252 1365

Örnek Yunanistan Vize Başvuru Formu
Formu indirmek için tıklayınız.
Adobe PDF Reader yazılımı, bu formu bilgisayarınızda görüntülemek için gereklidir.