Japonya Vizesi

Japonya Vizesi

Vize Muafiyet Programı
Turistik, eğlence, dinlence ve benzeri amaçlarla gerçekleştirilecek ve 3 aya kadar olan Japonya seyahatlerinde vize alınması gerekliliği yoktur.
Ancak, geçmişte Japonya’dan sınır dışı edilen, Japonya’ya girmesine müsaade edilmeyen veya Japonya’ya girişlere ilişkin kanunlarda belirtilen hususlara uymadığı belirlenen kişiler açısından yukarıda bahsedilen vize muafiyeti geçerli değildir.

Diğer Vizeler Hakkında Bilgi
Japonya’ya giriş vizeleri genel olarak, diplomatik vize, resmi görevli vizesi, çalışma vizesi, genel vize, kısa süreli konaklama vizesi, transit vize ve özel vize olmak üzere 7 çeşittir.
Vize çeşitlerine ilişkin ayrıntılı bilgi Japonya Dışişleri Bakanlığı’nın www.mofa.go.jp/j_info/visit/visa/index.html İngilizce internet adresinden veya doğrudan Japonya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü’nden alınabilir.

Vize Başvurusu
Başvuru Saatleri:
Hafta içi günlerde 9:30 – 12:00 saatleri arasında

Başvuru için gerekli evraklar
Pasaport
1 adet fotoğraf (45×45 mm boyutlarında ve arka fonda herhangi birşey görünmemeli)
İlgili belgeler

Danışma
Vizeye ilişkin sorular için Japonya Büyükelçiliği Konsolosluk Bölümü’ne başvurulabilir.
Japonya Büyükelçiliği Santral Numarası: +90.312.446 05 00