İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi

İngiltere Vize işlemleri
İngiltere, hem turistik açıdan hem de dil okulları ve üniversite tercihleri açısından oldukça çok vize başvurusu bulunulan ülkeler arasındadır. İngiltere için alınan vizeler ; Yerleşim Vizeleri, Au-pair Vizeleri, Çalışma Vizeleri, Öğrenci Vizeleri ve Ziyaret Vizeleridir.

Ziyaret Vizesi
Ziyaret vizeleri arasında, Aile Ziyaret Vizesi, Turist Vizesi, İş Ziyareti Vizesi, Öğrenci Ziyaretçi Vizesi bulunmaktadır. Bu vize en az 6 ay süre için verilir ve bu vizeyi İngiltere’den uzatma şansınız yoktur. Bu süreyi yasa dışı olarak aşmanız halinde birdaha vize alma şansınız neredeyse yoktur.

İngiltere Turist Vizesi İçin İstenen Belgeler
İngiltere turistik vize başvurunuzu yapmadan önce mülakata giderken yanınızda bulundurmanız gerekli olan bazı dökümanlar vardır. Bu dökümanların asıllarıyla birlikte fotokopilerini yanınızda bulundurmanız gerekmektedir. Ayrıca tüm Türkçe belgeler, İngilizce çevirileriyle birlikte başvuruda sunulmalıdır.
İngiltere Vize Başvurusu sahibi tarafından imzalanmış ve tam doldurulmuş İngiltere Vize Başvurusu Formu,
Vize bitiş tarihinden sonra en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport,
2 adet son 6 ay içerisinde çekilmiş fotoğraf (bu konuda önceden belirlenmiş fotoğrafçılarda çektirmeniz faydalı olacaktır istenilen özelliklerdeki fotoğrafın edinilmesi açısından),
Pasaportunuzun 1,2,3,4, ve son sayfa fotokopileri
Antetli kağıda İngiltere Büyükelçiliği veya Konsolosluğu dikkatine yazılmış orjinal dilekçe,
SSK işe giriş belgesi fotokopisi, maaş bordrosu fotokopisi, hesap cüzdanı fotokopisi, kredi kartı fotokopisi,
Şirketiniz var ise imza sirküleri fotokopisi, şirketin son tarihli vergi levhası fotokopisi, son üç aylık faaliyet belgesi fotokopisi, sicil gazetesi fotokopisi,
Üzerinde isim detayları olan davetiye veya otel rezervasyonu,
Uçak rezervasyonu gerekmektedir ve bu sayede İNGİLTERE VİZE İŞLERİ ni kolaylaştırır.

Öğrenci Vizeleri
Bu vizeyi alabilmenin en önemli noktası, bir okula veya bir dil kursuna kayıt yaptırmış olmaktır. Ancak son yıllarda en çok reddedilen vize başvurusu öğrenci vizesi olduğu için, görevlileri neden İngilizce öğrenmek istediğiniz konusunda ikna etmeniz gerekmektedir. Bu vizenin süresini İngiltere’den uzatabilir, ayrıca haftalık 20 saat çalışma izniniz olabilir öğrencilik yaparken.
Öğrenci olarak İngiltere’ye gidecek olanların öğrenci vizesi almaları gereklidir. 6 aydan fazla gidecek olan öğrenciler için (24 hafta ve üzeri) 6 ay üzeri vize almaları gerekmektedir. Öğrenci vizesinin dikkat edilmesi gereken önemli noktaları olduğu için bir acenta vasıtasıyla alınması gereklidir. Konsolosluk, öğrenci vizelerini standart bir şekilde 6 ay olarak vermektedir. Önemli olan ne kadar süreyle okula kayıt olduğunuzdur, yoksa 6 ay kalabileceğiniz anlamına gelmez bu vize. ingiltere ’ye giriş yaparken, havaalanındaki görevliler pasaportunuzun üzerine, orada kalış sürenizi belirtecek bir damga vuracaktır. Ayrıca öğrenciler, 6 ay ve üzeri kalma hakkına sahiplerse, part-time çalışma izinleri de olmaktadır.

Vize başvurusunda, neden İngilizce öğrenmek istediğinizi, kalacağınız süre içerisindeki okul de diğer masrafların hangi kaynaktan karşılanacağının kanıtlarını göstermeniz gerekir. Örnek olarak; 20.000YTL tutacak masraflar için sizin hesabınızda 2.000YTL görünüyorsa, Konsolosluk bundan şüphe duyacaktır ve ozaman vizenizi almanız zor olabilir. Ancak hesabınızda böyle bir masraf için 25.000YTL bulunduğunu gösteren bir kanıtınız varsa vize almanız kolaylaşacaktır. İngilizceyi neden öğrenmek istediğinizi kanıtlamanız konusunda ise mesleki açıdan gerekliliğine değinebilirsiniz. Ancak işiniz, İngilizce öğrenmenizi gerektirmeyen bir iş ise, İngilizceyi öğrenmenizin gerekliliği konusunda Konsolosluğu ikna etmeniz zorlaşabilir. Ya da okulu bitirdikten sonra birkaç yıl evde boş oturduysanız, neden birden bire İngilizce öğrenmek istediğinizi kanıtlama konusunda zorluk çekebilirsiniz. Bu yüzden vize alımına hazırlanırken, İngiliz Konsolosluğu’nun web sayfasındaki istenen belgelere hazırlık yaparken, mülakat için bir strateji geliştirip, sorulabilecek sorulara önceden hazırlıklı olmanız faydalı olacaktır.

Yerleşim Vizesi
Yerleşim vizeleri; Yerleşim (Eş, yaş sınırını aşmamış çocuk) Vizesi, Aile Birleşim Vizesi, Ankara Antlaşması Eş Vizesi, Çalışma İzni Sahibi Eş ve Çocuk Vizesi, Avrupa Vatandaşları Eş Vizesi (EEA), Nişanlı Vizesi, 65 Yaş Üstü Aile Üyeleri Vizesi, Evli Olmayan Çiftler İçin Yerleşim Vizesi olarak sınıflandırılabilir. Bu vize, en zor alınan vize türüdür. Bu yüzden çok daha fazla evrakla görüşmeye gitmeniz gerekebilir. Sonuçlanması da oldukça uzun süren bu başvuruları, bir aracı kurum vasıtasıyla yapmanız ve bu konuda bilgi almanız daha doğru olacaktır.

Çalışma Vizesi
Bu vizenin birçok çeşidi vardır ama en çok uygulananları; Çalışma İzni Vizesi ve Ankara Antlaşması Vizesidir. Bu başvurular İngiltere’deki işvereniniz tarafından yapılır. İngiltere’den adınıza çıkarılan bu vize için şahsi başvuru yapamazsınız. İngiltere’de şirket kurmak isteyenler için Ankara Antlaşması Vizesi yoluyla başvuru yapmak gerekmektedir. Oldukça detaylı olan bu vize başvuruları için bir acente yardımı almanız daha doğru olacaktır.

Au- Pair Vizesi
Bu vize, iki yıl boyunca İngiltere’de bir ailenin yanında kalarak hem para kazanmanızı, hem de dil öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu başvuruyu yaparken gerekli olan şey, aile tarafından size gönderilen davetiye mektubu ve 17-27 yaş aralığında olmanızdır.

İngiltere Vize Formu Başvuru Sonuçları Ne Zaman Alınır ?
Eğer başvuran kişinin pasaportu boş pasaportsa ve başka ülkenin vizesi, giriş çıkış damgası yok ise, 5 iş günü içinde sonuçlanır vize başvurusu . Eğer “dolu pasaport” olarak tabir edilen içerisinde son beş yıl içerisinde alınmış Schengen (şengen) vizesi, İtalya vizesi, İngiltereye vize ya da ABD vizesi varsa 3 iş günü içinde sonuçlanır başvurular.

İngilitere Vizesi Ne Kadar Sürede Geçerli Olur ?
İngiltere Konsolosluğu en az 6 aylık vize verir. 6 aylık vize ücreti 280 YTL dir. Eğer uzun dönem vizesi almak istendiğinde 1 – 10 yıl arasında değişmektedir ve 1-2 yıl için 690 TL 5 yıl için 1180 TL, 10 yıl için 1450 TL ödemek gerekir. Bu seçim tamamen yolcunun tercihine ve başvurunun sonucuna bağlı olmaktadır. İngiltere’ye sık giden yolcular için uzun sureli vize almak daha mantıklı olabilir. Uzun sureli vize için ödenen ücret aynı olmasına rağmen Konsolosluğun insiyatifine bağlı olarak 2 – 10 yıl arasında vize verilebilir.

Örnek İngiltere Ticari Vizesi Başvuru Formu
Formu indirmek için tıklayınız.
Adobe PDF Reader yazılımı, bu formu bilgisayarınızda görüntülemek için gereklidir.

Örnek İngiltere Turistlik Vizesi Başvuru Formu
Formu indirmek için tıklayınız.
Adobe PDF Reader yazılımı, bu formu bilgisayarınızda görüntülemek için gereklidir.

Örnek İngiltere Vizesi Başvuru Formu VAF1B
Formu indirmek için tıklayınız.
Adobe PDF Reader yazılımı, bu formu bilgisayarınızda görüntülemek için gereklidir.