Çin Vize ve Yasal İşlemler

Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Baş Konsolosluğunun kararları doğrultusunda, Çin vizesi başvuruları konsolosluk tarafından yetkilendirilmiş Acenteler aracılığı ile yapılmaktadır. Vize verip vermeme konusunda tek karar mercii Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Baş Konsolosluğu’dur.

Geo Turizm Yatırım ve İşletmecilik A.Ş. Çin Halk Cumhuriyeti Yetkili Vize Acentasıdır.

Şirketimiz aşağıda belirtilen illerde ikamet eden kişilere Çin vizesi için hizmet vermektedir.
* İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova, Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Manisa, İzmir, Aydın, Çanakkale
(Diğer illerden Alınan pasaportlar için Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğine başvurulması gerekmektedir)

Çin Halk Cumhuriyeti Türk vatandaşlarından vize talep etmektedir. Yeşil ve diplomatik pasaporta vize gerekmemektedir. Çin vizesi ile Çin’e yapılan girişlerde en fazla 30 gün kalınabilir. Bu süre dolduğunda Çin’den çıkmak gerekmektedir.

M (Ticari ) Vize için Gerekli Evraklar
M Vize
Davet üzerine Çin’e iş ziyaretleri, araştırma, seminer ticari işler, bilimsel ve kültürel iletişimde bulunmak olduğu kadar kısa süreli eğitim, staj vb. amaçlı altı ayı geçmeyen durumlarda verilir.
İlk defa Çin vizesi başvurusundan bulunan şahıslar, genellikle tek girişli veya çift girişli vize başvurusunda bulunabilirler.
Tek ve Çift girişli vizelerin geçerlilik süresi 3 aydır. 3 ay içinde yapılan girişi takip eden 30 gün Çin’de kalınabilir. 6 Aylık ve 1 Yıllık vizeler çok girişli olup, herhangi bir giriş sayısı sınırlandırması yoktur. Fakat bu vizeler de Tek ve Çift girişli vizeler gibi bir girişte en fazla 30 gün kalma imkanı verir.

1- Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2- İki adet fotoğraf eklenmelidir. ( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıcabeyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
3- İşyeri tarafından hazırlanan şirketin antetli kağıdına yazılmış dilekçe.
4- Şirketin faaliyet belgesinin aslı. ( Son 6 aya ait olmalıdır.)
5- Şirketin vergi levhası fotokopisi(2012 yılı)
6- Nüfus Cüzdanı RENKLİ Fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
7-Çin’deki davet eden firmadan davetiye mektubu aslı yada fotokopisi
Davetiyede yer alması gereken bilgiler aşağıdaki gibidir.

Çin’deki firma kendi antetli kağıdına aşağıdaki bilgilerin yer aldığı bir davetiye hazırlayacak, kaşeli ve imzalı bir şekilde taratıp mail olarak gönderecekler.

Davetiyede Çin’e seyahat edecek olan kişinin;

Adı Soyadı, cinsiyeti, doğum tarihi, milliyeti, pasaport numarası, vizenin (tek giriş/ çift giriş/ 6 aylık yada yıllık) talep edildiği, kaç girişli istendiği, her girişteki gün sayısı, ilk giriş tarihi, hangi şehirde kalınacağı, seyahat sebebi, mutlaka yer almalı.

Çin’deki firmada bu davetiyeyi hazırlayan yetkili kişinin Adı Soyadı, cep telefon firma kaşesi ve yetkili kişinin imzası muhakkak gerekmektedir.

Not: 6 AYLIK ve 1 YILLIK vizelerde BELEDİYE ONAYLI davet mektubu talep edilmekte olup, daha önce Çin’e girişi olmayanlara ÇOK GİRİŞLİ VİZE verilmemektedir.

• Şirket son 6 ay içersinde adres değişikliği yapmış ise, adres değişikliğini gösteren ticaret sicil gazetesinin de getirilmesi gerekmektedir.

Önemli Duyuru
1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren 6 aylık ve yıllık vize başvurularında kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş günüdür!

L (Ziyaret) Vizesi için Gerekli Evraklar
L Ziyaret vizesi iki şekilde alınmaktadır.

1. Turistik Vize
2. Akraba Ziyaret Vizesi

L (Turistik) Vizesi için Gerekli Evraklar
1. Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
3. İki adet fotoğraf eklenmelidir.
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
4- Kaşeli imzalı ŞAHSİ Banka Hesap Bildirimi aslı (bankaya ait imza sirküleri ile birlikte) yada yeni işletilmiş banka hesap cüzdanı (Banka hesabında 5.000 TL veya karşılığı USD veya Euro olmalıdır.)
5.Gidiş Dönüş Uçak bileti ve otel rezervasyonu
6-Çin’deki seyahat proğramı
7. Adli Sicil Kaydı ( Temiz Kağıdı)(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır)
8.Pasaportun İlk resimli sayfa fotokopisi.

Çin Vize Fotoğraf

L (Akraba Ziyaret) Vizesi için Gerekli Evraklar
1. Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
3. İki adet fotoğraf eklenmelidir.
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
4- Noter onaylı akrabalık bildirir belge aslı (Birinci derecede akraba olunması gerekmektedir)
5- Adli Sicil kaydı ( Temiz kağıdı)
(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır)
6- Kaşeli imzalı ŞAHSİ Banka Hesap Bildirimi aslı (bankaya ait imza sirküleri ile birlikte) yada yeni işletilmiş banka hesap cüzdanı (Banka hesabında 5.000 USD veya karşılığı Lira veya Euro olmalıdır.)
7- Gidiş – dönüş uçak bileti rezervasyonu
8- Çindeki Akrabanızın işyeri kanıt belgesi kopyası
9- Çindeki Akrabanın el yazısı ile davet yazısı (Davet ettiği kişin adı,soyadı, pasaport numarası ve Kendisinin çindeki adres, telefon numaralarını içermeli)
Not: Eğer kişi daha önceden Çin doğumlu ise resmi davetiye gerekecektir.

Z ( Çalışma ) Vizesi için Gerekli Evraklar
1. Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
3- Pasaportun İlk resimli sayfa fotokopisi.
4-İki adet fotoğraf eklenmelidir.
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
5- Çin’deki yetkilendirilen kurumun vize bildirim formu aslı (YEŞİL davetiye )
6- Çin tarafından verilen iş durumu bildirir izin belgesi ya da uzman belgesi
7- Kişinin işyeri kanıt belgesi

Önemli Duyuru
1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren çalışma vizelerinde kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş günüdür!

(S1)Eş Durumundan Vize Alımı için Gerekli Evraklar
Başvuracak kişinin hazırlayacağı evraklar
1-İki adet fotoğraf eklenmelidir
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir)
2-Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
3-Uçak rezervasyonu
4-Adli Sicil Kaydı
(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır)
5-Evlilik Cüzdanı Kopyası
6-Nüfus Cüzdanı RENKLİ Fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
7-Kaşeli imzalı ŞAHSİ Banka Hesap Bildirimi aslı (bankaya ait imza sirküleri ile birlikte) yada yeni işletilmiş banka hesap cüzdanı (Banka hesabında 5.000 USD veya karşılığı Lira veya Euro olmalıdır.)
8- Vukuatli nüfus kayıt örneği

Çinden gelecek evraklar
1-Resmi davetiye ( çalışanın firmasından)
2-Çin’deki Eşin Pasaport kopyası
3-Çin’deki Eşin çalışma,oturma izni
4-Çindeki Eşin El Yazısı İle Yazılmış Dilekçe ( davet ettiği bildiren yazı ad soyad pasaport no tarih aralağı ve kalınacak adres belirtilmeli)
5-Çindeki Eşin Şirket Evrakları ( kanıt belgesi vb.)
(18 yaşından küçük çocuklar aile biriylerinden biri ile seyehat ediyor ise diğerinden, tek başına seyehat ediyorsa her ikisinden muhafakatname alması gerekmektedir)

Önemli Duyuru
1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren eşdurumundan vize alımlarında kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş günüdür!

X (Öğrenci) Vizesi için Gerekli Evraklar
1. Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
2. Nüfus cüzdanı fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
3. 2 adet renkli fotoğraf
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir)
4- Çin’e gelen yabancı uyruklu öğrenciler vize başvuru formu (JW201 veya JW202 formu )
5- Okula giriş bildirim mektubu
6- Adli Sicil kaydı ( Temiz kağıdı)
(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır)

Önemli Duyuru
1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren öğrenci vizelerinde kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş günüdür!

Staj Başvurusu için Gerekli Evraklar
1-İki adet fotoğraf eklenmelidir.
( Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)( Örnek İçin TIklayınız)
2-Geçerlilik süresi 6 ayın üzerinde olan ( başvuru tarihinden itibaren ) ve boş vize sayfası bulunan pasaportun aslı. ( Eski pasaportlara vize verilmemektedir.)
3-Nüfus Cüzdanı RENKLİ Fotokopisi ( Renkli fotokopi çıktısı veya taranmış hali olmalı, resim ve yazılar çok net şekilde görünmelidir.)
4-Resmi Davetiye (Staj yapılacağı gün kadar) Staj Başvuru Davetiyesi
5-Çindeki firmanın antetli kağıdına yazılmış staj için davet yazısı(Davetiyede stajın kaç gün yapılacağı belirtilmesi,ücret konusunda net bilgi,masrafların kim tarafından karşılanacağı ve içerisinde staj başvurusu yazması gerekmektedir.)
6-Adli sicil kağıdı
(Adli sicil kaydı yoktur yazıyla birlikte arşiv kaydı yoktur ibaresi de bulunmalıdır)
7-Kaşeli imzalı Banka Hesap Bildirimi aslı yada yeni işletilmiş banka hesap cüzdanı kopyası. (Banka hesabında 5.000 USD veya karşılığı Lira veya Euro olmalıdır.)
8-Öğrenci belgesi-okuldan yazı
9-Tam teşekküllü Heyet raporunun DEVLET hastanesinden olması gerekmektedir. Kan raporunda HIV testlerin yapılıp hastane tarafından kaşelenmiş olması gerekmektedir.
10-staj yapılacak firmanın kuruluş kaydı(iş yeri kanıt belgesi-iş durumu bildirir izin belgesi
11-uçak bileti rezervasyonu

Önemli Duyuru
1 Temmuz 2013 tarihinden itibaren staj vizelerinde kesinlikle ekspres uygulama olmayıp işlem süresi 10 iş
günüdür!

Grup Vizesi için Gerekli Evraklar
Acentadan
1.Çin’den grup davetiyesi
2.Acentadan 1 sınıfı belgesi
3.Acentanın faliyet belgesi aslı (çin vizesi yetkili acentası ise kopyası)imza sirküleri fotokopisi
4.Sicil gazetesi fotokopisi
5.Vergi levhası fotokopisi
6.Herkes için tur programı (antetli kağıda kaşeli)
7.Herkes için uçak ve otel rezervasyonu
8.Antetli kağıda kaşeli imzalı dilekçe ( müşteri listesi ile)

Müşteriden
1.2 fotoğraf
(Arka fonu beyaz, önden çekilmiş resim talep edilmektedir. Resimler MAT KAĞIT’a basılmalıdır. Ayrıca beyaz kıyafetli ve gözlüklü resimler kabul edilmemektedir.)
2.Renkli kimlik fotokopisi
3.6 aydan uzun pasaport

Not
1- Vize başvuruları Pazartesi – Çarşamba ve Cuma günleri yapılmakta olup, evraklarınızın hazır bir şekilde başvurudan bir önceki gün tarafımıza ulaştırılmış olması gerekmektedir. Vize başvuru ve alımları aynı günlerde yapılmakta olup, Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Salı ve Perşembe günleri vize işlemi yapmamaktadır